Uno-X

 

Unik selvbetjeningsportal med login via NemID

 

Behov

En selvbetjeningsportal der giver kunderne fleksibilitet

I forbindelsen med lanceringen af Uno-X nye stationskoncept, var der behov for et website, der matchede den nye identitet. Ikke kun visuelt, men også i brugeroplevelsen, der ligesom på stationerne skal være hurtig, enkelt og tryg. 

Der var derfor behov for en ny selvbetjeningsportal, der sikrer, at kunderne, ligegyldig hvor og hvornår de ønsker det, kan tilgå informationer om deres forbrug, spærre deres Uno-X kort, downloade fakturaer osv. Et behov der er opstået i takt med, at brugerne i stigende grad ønsker denne selvbetjening som en del af den gode kundeservice. 

I forbindelse med selvbetjeningsportalen havde Uno-X desuden brug for et loginsystem, der kunne verificere deres brugere, hvorfor NemID blev valgt. 

Løsning

B2C løsning, intern website og bonus

Løsningen er bygget på Dynamicweb med dansk som mastersite og engelsk som sprogunderside.

I løsningen er der gjort meget ud af design og UX, hvilket tydelig ses under brugerprofilen, hvor brugeren visuelt bliver præsenteret for bl.a. forbruget af benzin for den nuværende og forrige måned samt en samlet oversigt over det igangværende år. Brugeren kan også se sine forskellige kort, bestille nye kort, se fakturaer online eller downloade dem som Excel-ark og meget mere. Det hele i et overskueligt og enkelt design. 

Dynamicweb løsningen indeholder, ud over B2C løsningen og det interne website, også deres nye brand Bonus, der har sit eget visuelle udtryk. 

Løsningen er integreret til deres ERP system, kort system og NemID. 
Dette gør det nemt for kundeservicemedarbejderne hurtigt at hjælpe kunderne ved f.eks. reklamations indberetninger og lign., der indmeldes via websitet. 

Sikkerhed

Login via NemID

Uno-X havde behov for et loginsystem der kunne verificere brugeren og sikre at der ikke blev oprettet falske brugerprofiler. 

Her var login via NemID et oplagt valg. 

Login via NemID gør det svært at hacke systemet og giver samtidig Uno-X mulighed for at tjekke om brugerne er kreditværdige, inden der udstedes et Uno-X kort. 

Derudover har NemID også den fordel, at brugeren slipper for at oprette og huske endnu et brugernavn og login.

Læs også blogindlæg: Login via NemID er ikke kun for det offentlige

Design

En visuelt identitet der stemmer overens med deres brand

Den visuelle identitet har været i højsædet under udarbejdelsen af løsningen. Dette var et krav i forbindelse med redesignet af brandet Uno-X, i forbindelse med lanceringen af det nye stationskoncept.. 

Den visuelle identitet på websitet stemmer nu overens med de nye stationernes mere skarpe og cleane udtryk.

Det giver brugeren en mere fuldendt og strømlignet brugeroplevelse.

Om 

Uno-X

Uno-X er en kæde af ubemandede tankstationer i Norge, Sverige og Danmark.

Virksomheden var oprindelig en dansk kæde med base i Herning, men blev solgt til norske Hydro Texaco A/S i 1990. Kæden har alene i Danmark over 200 stationer.

Selvom kæden er kendt som en lavpristankstation, har de altid kunden i centrum og bestræber sig på, at gøre det at tanke, så enkelt som muligt. En filosofi deres tankstationer så vel som deres digitale løsninger følger.

 

"Har du spørgsmål eller vil du høre mere om, hvad vi kan gøre for dig, så ta' fat i mig allerede i dag"

Relaterede cases

Flying Tiger Copenhagen

Brugervenlighed, stabilitet, funktionalitet og hastighed i højsæde

DanKaf

Hvor hurtig kan man komme i luften med en integreret webshop?