Hvad er den aktuelle status når det kommer til brugen af apps?

Med udgangspunkt i de tidligere år, kan vi slå en ting fast - brugen af mobilenheder stiger. År efter år ses stigende numre, der tyder på at især mobile apps er vejen frem.

Som eksempel fandt en undersøgelse foretaget i marts 2020, at 60% af de internethandlende har installeret apps, som de kan bestille varer og tjenesteydelser med.  

I dag er det kritisk for enhver virksomhed at forstå de nyeste tendenser indenfor apps. Derfor præsenterer vi nu 5 app-brugsstatistikker, du sandsynligvis ikke har hørt om.  

Blog: Mobile First vs Responsive webdesign

5-app brugsstatistikker

#1: I 2018 blev 113 milliarder apps downloadet i App Store og Google Play

I 2018 steg app-downloads på tværs af Apple App Store og Google Play med 10 procent. Dette et imponerende, men stadig et beskedent antal. I absolutte tal bringer denne stigning på 10 procent os op til over 100 milliarder app-installationer på et enkelt år. 

#2: Der er næsten 500.000 apps tilgængelige i Amazon App Store

Amazon App Store understøtter ikke iOS-apps, men det er stadig en betydelig spiller på Android-appmarkedet. Amazon App Store har i øjeblikket ca. 500.000 apps sammenlignet med lidt over 2,5 millioner apps, der er tilgængelige på Google Play. Selvom dette antal ikke er så højt som de to store, er dette stadig et ikke-trivielt nummer.

Blog: Skal din virksomhed investere i en app?

#3: Gaming er den mest populære kategori af mobile apps

I både App Store og Play Store beholder spil deres position som den mest downloadede kategori indenfor apps. App-brugstendenser viser, at efterspørgslen efter mobilspil ikke skal undervurderes. I 1. kvartal 2019 tjente Gaming-kategorien 2,2 milliarder app-downloads i App Store, mens Foto og Video eksempelvis kom bagefter med 570 millioner downloads.

#4: Tiden, der bruges på smartphones øges hvert år

En af de vigtigste statistikker over brugen af apps, er det faktum, at forbrugere stadig bruger en masse tid på mobil. Eksempelvis udgjorde mobilbetalinger 18% af alle transaktioner i marts måned 2020, hvor især børnefamilier har installeret apps til køb af varer og tjenesteydelser. 

#5: Apps kører 100-300 procent flere konverteringer end mobile websteder

Data har vist, at mobilapps fører til mellem 100 procent og 300 procent flere konverteringer sammenlignet med en lignende oplevelse på nettet.

Det betyder ikke, at dit mobile website skal ignoreres fuldstændigt. Der er stadig et marked for mobilweb, og mange virksomheder bruger deres websted til at tilskynde brugerne til at downloade den officielle app. Det kan være en god kilde til brugeranskaffelse til din app.