6 FORDELE VED DYNAMICWEB HEADLESS

Skrevet af Martin Jensen
Læsetid: 12 min.

Vil du give dine kunder en bedre digital oplevelse på tværs af enheder, kanaler og touch points?

Så kan Dynamicweb Headless CMS være den oplagte løsning.

Vi gennemgår 6 fordele ved at vælge en Dynamicweb Headless løsning og som vil give din forretning mere værdi.

6 fordele ved Dynamicweb Headless - SMARTPAGE

Hvad er Dynamicweb Headless?

Dynamicweb har introduceret WebAPI i version 9.10, som lukker op for en masse spændende muligheder inden for Headless CMS og commerce.

Med Dynamicwebs WebAPI er vi i stand til at binde alle komponenterne i din IT-arkitektur sammen via API. Det ligger op til at kunne bygge smarte og skalerbare Headless CMS-løsninger.

Dynamicweb Headless CMS bygger på tankerne bag Gartner’s Pace Layered Architecture. Her “dekobler” man sine systemer, mikroservices og andre komponenter fra hinanden og i stedet binder dem sammen via API.

Det giver mere fleksibilitet i IT-arkitekturen og du er i stand til at opgradere eller udskifte udvalgte systemer uden at skulle starte forfra med at lave integrationer til det nye system. Det gør dig utrolig agil og i stand til at lever en værdifuld oplevelse til dine kunder.

Her kan du kan blive klogere på funktionaliteten bag Headless CMS 👈

En udvidelse til deres nuværende platform

Dynamicweb tilbyder allerede nu det, som man kalder for et traditionel CMS. Indenfor CMS-verdenen kaldes det også for All-in-One suites. Du får alt i en pakke: Webshop, Content Management, PIM-system, E-mailmarketing osv.

Men i takt med at brugere ændrer deres måde at browse og handle digitalt, så sætter det traditionelle CMS under pres – specielt deres meget låste og stramme integrationer mellem systemer - det kan Headless dog løse!

Derfor har de introduceret Dynamicweb Headless til deres platform, så kunder kan bygge en Headless IT-arkitektur på Dynamicweb platformen.

Vi vil gennemgå de vigtigste fordele, som man vil få med et Dynamicweb Headless CMS.

Fordelene ved at vælge en Dynamicweb Headless-løsning:

1. En mere fleksibel IT-arkitektur

Med Dynamicweb Headles har du frihed til at vælge komponenter, systemer eller mikroservices, som giver værdi til din løsning. Og du kan udskifte dem, som ikke giver værdi.

Du er derfor ikke låst til at bruge de værktøjer og teknologier, som bruges i et traditionelt CMS.

Med en Dynamicweb Headless CMS-løsning vil du kunne implementere Best-of-breed systemer i din løsning. Systemer som er dedikeret og gode til enkelte funktioner i løsningen kan opgraderes efter behov – f.eks. vil du måske skulle opgradere den mikroservice, som varetager kurv-funktionaliteten på din webshop.

Du bliver derfor mindre afhængig af hvert separat system, da alt er blevet afkoblet og bundet sammen med et API-kald i stedet for en traditionel integration, som skal udskiftes helt, hvis du f.eks. udskifter dit PIM-system eller måske vælger en ny webshop-platform.

Det smarte med Headless er, at du kan tilpasse din løsning efter, hvordan din forretning udvikler sig.

En undersøgelse viser, at 47% ser Headless CMS som en måde at opnå bedre fleksibilitet på.

Dynamicweb Headless bygger på tankegangen Best-of-Breed - SMARTPAGE

I stedet for en All-in-One Suite, så kan du med Dynamicweb Headless vælge de systemer og komponenter, som du vil bruge i din løsning (Best-of-Breed)

2. Skaler efter behov og fremtidssikrer din løsning

Ligesom fordelen med en fleksibel IT-arkitektur, så vil en Dynamicweb Headless-løsning gøre det nemmere at skalere din forretning.

Fordi din løsning bliver sat sammen efter Best-of-breed principper, så kan du hurtigt opgradere eller udskifte enkelte komponenter. Det gør dig konkurrencedygtig og omstillingsparat overfor, hvad fremtiden bringer.

 • Måske begynder dine kunder at efterspørge en mere personaliseret webshopoplevelse? Så vil du hurtigt kunne tilføje en Product Recommendation Engine (f.eks. Clerk eller Raptor) til din løsning.
   
 • Måske efterspørges der alternative betalingsmuligheder? Intent problem - så udskifter eller opgraderer du bare din betalingsgateway.
   
 • Måske oplever du et stigende antal besøgende via mobile enheder? - Løsningen kan være en app. Her kan du bruge content fra din back-end og kode en front-end template til appen. Du skal ikke til at lave individuelle integrationer mellem appen og systemer som PIM, ERP, CRM, osv. Nej det klarer du via API-kaldet.

Tænk IT-arkitekturen ved et Dynamicweb Headless CMS, som en række byggeklodser. Dem kan du ændre på. Kombinere med andre klodser. Eller udskifte.

Det gør dig i stand til lynhurtigt at imødekomme nye digitale trends på markedet – og det giver dig en kæmpe konkurrencemæssig fordel!

3. Giv dine kunder en bedre digital oplevelse

Med et Dynamicweb Headless CMS kan du effektivt opbygge en stærk omnichannel-oplevelse, som leverer værdi på tværs af dine nuværende og fremtidige kanaler og enheder.

En undersøgelse viser, at Omnichannel-handlende bruger 15% mere pr. køb sammenlignet med handlende, der kun bruger én kanal (f.eks. via en webshop)

Du vil med Dynamicweb Headless CMS kunne tilbyde en personlig og skræddersyet kundeoplevelse, da du hurtigt vil kunne tilpasse, genbruge og distribuere content på tværs af dine kanaler. Det er nemt at konverteringsoptimere på dit indhold, da du kun skal fokusere på front-end og skræddersy den bedste måde at vise dit indhold på den udvalgte kanal.

På den måde sørger du for at kunne vise dit indhold det rigtige sted, på det rigtige tidspunkt og for de rette personer.

Du sikrer også, at dine besøgende vil få samme oplevelse af dit brand eller virksomhed, hvis de interagerede med dig på dit website eller på din app.

Med Dynamicweb Headless kan du give dine kunder en bedre digital oplevelse - SMARTPAGE

Med Dynamicweb Headless kan du give dine kunder en bedre digital oplevelse på tværs af enheder

HVORFOR SMARTPAGE?

4. Redaktører er ikke begrænset af front-enden

Dine redaktører skal ikke lave forskellige versioner af det samme indhold – front-end template tilpasses, så hver enhed kan vise indholdet korrekt frem.

Du kan i stedet fokusere mere på at give dine brugere en fantastisk oplevelse af dit brand gennem interaktion med dit content på den enhed, som de bruger.

Fordi hvert "hoved" eller front-end kan tilpasses med kode efter indholdet, så slipper du for at skulle lave flere dubletter af det samme stykke indhold til hhv. desktop, app eller shop displays.

Læs mere om forskellen på back-end og front-end i et Headless CMS

5. Samler og forener data i en hovedløs content-hub

Som nævnt før, så er fordelen med Dynamicweb Headless CMS, at du kun opbevarer en version af dit indhold eller data i din back-end. Denne version kan så genbruges på de forskellige front-ends, som du har.

Du slipper derfor at have f.eks. en app-, desktop- eller shop display-version af dit produktbillede.

Det er også nemmere at redigere i din content, da du kun skal lave ændringer ét sted! - ikke tre!

Og til sidst vil du have mere kontrol over dit brands identitet på tværs af enheder.

En undersøgelse af 986 forretningsfolk fra 85 lande, viser at 48% af dem siger, at den største motivation for at anskaffe sig et Headless CMS er centralisering af content management ét sted!

Med Dynamicweb Headless skal du ikke lave flere forskellige versioner af dit indhold til f.eks. visning på desktop, app eller på shop displays - SMARTPAGEMed Dynamicweb Headless skal du ikke lave flere forskellige versioner af dit indhold til f.eks. visning på desktop, app eller på shop displays

6. Samarbejd på tværs af afdelinger og få en hurtigere Time-to-market

Med Dynamicweb Headless vil teams og afdelinger på tværs af virksomheden kun skulle vedligeholde, redigere, opdatere og offentliggøre content og data ét centralt sted.

 • Indkøbsafdelingen behøver kun at indtaste master data for produkter i PIM-systemet.
   
 • Marketingsafdelingen behøver kun at skulle producere og vedligeholde content, som billeder, video og marketingstekster ét sted, f.eks. i et DAM-system (Digital Asset Management system)
   
 • E-commerce-afdelingen skal kun hente data til webshoppen ét centralt sted fra – nemlig i back-enden.

Pga. denne tilgang vil du hurtigere være i stand til at lancere nye produkter til markedet. Du vil opnå en hurtigere Time-to-Market. Og generelt bare være hurtigere til at imødekomme dine kunders behov og ønsker.

Data og content opbevares ikke i 20 forskellige versioner rundt omkring i de forskellige afdelinger. Nej – alle der er involveret i processen, når nye produkter skal lanceres, har adgang til de opdaterede data.

Derfor kan smarte workflows oprettes i virksomheden, så alle de berørte afdelinger kan arbejde parallelt i stedet for, at der opstår rigide flaskehalse i processen.

Dynamicweb Headless IT-arkitekturen kan gøre det muligt for teams og afdelinger at arbejde smartere og opnå en hurtigere Time-to-Market - SMARTPAGEDynamicweb Headless IT-arkitekturen kan gøre det muligt for teams og afdelinger at arbejde smartere og opnå en hurtigere Time-to-Market

Har du spørgsmål til Dynamicweb Headless?

Da vi er Premium Solution Partner hos Dynamicweb, har vi en tæt dialog med dem og løbende med til at forbedre deres platform.

Vi har stor indsigt i Dynamicweb og har vækstet mange af vores kunder – og er også kommet godt i gang med Dynamicweb Headless CMS-løsninger.

Vi står med en stor erfaring og viden omkring Dynamicweb Headless, som vi gerne deler ud med dig.

Ta’ endelig fat I os, så giver vi en kop kaffe eller byder på et online møde - så kan vi snakke om dine muligheder med en Dynamicweb Headless løsning.

Christian Thoft - forretningskonsulent hos Smartpage

Skal vi kigge på din forretning?

Lad os tage en kop kaffe og snakke om dine muligheder!

Christian Thoft

Digital forretningskonsulent

FAQs

Hvad er Dynamicweb Headless?

Dynamicweb Headless er en WebAPI, som er introduceret i Dynamicweb version 9.10. Med API’et kan du bygge en Headless IT-arkitektur, hvor back-end og front-end er adskilt. De er ved Dynamicweb Headless forbundet via API.

Hvorfor vælge Dynamicweb Headless?

Med en Headless IT-arkitektur vil du lettere kunne udskifte systemer og komponenter over tid. Du kan f.eks. nemmere opgradere eller skifte dit ERP-system uden at skulle lave helt nye integrationerne mellem dine andre systemer. Det klares via API-kald.

Hvilke virksomheder kan bruge Dynamicweb Headless?

Typisk giver en Headless CMS-løsning først mening for virksomheder, som vil vise indhold på flere forskellige enheder. F.eks. både have en desktop-webshop, en app, shop displays i fysiske butikker eller andet. IT-arkitekturen skal derfor have en vis form for kompleksitet.

Hvordan kommer man i gang med Dynamicweb Headless?

Det er dyrt at investere i en Headless CMS-løsning, da hele fundamentet skal bygges op fra bunden. Men når det er bygget, så har du en fremtidssikret og skalerbar løsning.

Find mere viden her: 

Steder hvor produktdata kan øge dit online salg - SMARTPAGE

E-HANDEL

9 steder hvor produktdata kan øge dit online salg

Læs vores råd til steder, hvor du kan arbejde med dine produktdata og konvertere flere af dine besøgende til kunder!

Skal din virksomhed investere i en app? - SMARTPAGE

APPS

Skal din virksomhed investere i en app?

Vi kigger på fordele og muligheder ved at vælge en app, som salgskanal. Se, hvordan din forretning kan få værdi ud af en app.