Ny lov fjerner gebyrer på betalingskort

Det er slut med at betale betalingskortgebyrer

Fremover vil det være ulovligt, hvis en virksomhed opkræver gebyrer, når forbrugerne betaler med deres kort på nettet eller i fysiske butikker. Virksomheden skal dog stadig betale eventuelle gebyrer til kortudstederen, så kunderne kan komme til at betale gebyret indirekte.

"Med de nye betalingsregler forsvinder forbrugernes gebyrer på betalingskort. Det betyder, at forbrugerne med fordel kan overveje, hvilket kort eller hvilken mobilløsning de vælger at betale med. Der kan være bonusser, kreditter og rabatter at hente alt efter betalingsform." siger Michael Høg Riis, kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, og tilføjer:

"De nye regler betyder generelt, at det bliver nemmere for forbrugerne at gennemskue, hvad varen koster, fordi der ikke længere kommer et kortgebyr oven i prisen."

For firmakort og enkelte korttyper som for eksempel American Express og Diners Club kan der fortsat være kortgebyrer. Det skyldes, at de to udbydere indgår direkte aftaler med både forbrugeren og forretningen om brug af kortet.

Den nye betalingslov ændrer også reglerne, hvis forbrugernes betalingskort bliver misbrugt. Hvor hovedreglen førhen var, at forbrugeren skulle betale 1.100 kroner i selvrisiko, falder beløbet nu til 375 kroner. Selvrisikoen stiger, hvis forbrugeren for eksempel ikke har givet besked til udstederen snarest muligt efter, at forbrugeren har opdaget, at andre har fået kendskab til koden.

Blandt de øvrige forhold, som den nye lov ændrer, er kontantreglen. I fremtiden har fysiske butikker, der modtager betaling med kort, mulighed for at afvise at tage imod kontanter efter kl. 22 og frem til kl. 6 om morgenen. I områder, hvor der er stor risiko for røveri, kan butikker få udvidet det tidsrum til at gælde allerede fra kl. 20. Det er erhvervsministeren, som fastsætter, i hvilke områder der kan være forhøjet risiko for tyveri.

Læs mere hos Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Vidste du at ...

Vi har vundet flere Dynamicweb priser?

”Årets Dynamicweb Partner 2015”, ”Best-in-Class Solution” og ”Most Valued Developer”

Vi er specialister i integrationer?

Vi ved, hvordan I får det optimale ud af Jeres webshop. Læs mere

 

"Har du spørgsmål eller vil du høre mere om, hvad vi kan gøre for dig, så tag fat i mig allerede i dag"