Har du spurgt dig selv, om din virksomhed skal investere i en app

Hvornår er et responsivt website ikke længere nok?

App-markedet har oplevet en vækst på hele 22 % fra 2017 til 1. kvartal i 2018, og med over 2 millioner apps i App store har du sikkert spurgt dig selv, om din virksomhed skal investere i en app. 

De fleste websiteejere har i dag forstået, at et responsivt design er et must, både når det kommer til SEO og brugervenlighed helt generelt.

Men hvornår er et responsivt website ikke længere nok? 

Det er vigtigt at understrege, at det ene ikke nødvendigvis udelukker det andet, selvom løsningerne ved første øjekast kan minde meget om hinanden. Men et website og en app komplimenterer i mange tilfælde hinanden rigtig godt. 

Dette blogindlæg handler derfor ikke om, hvorvidt du skal vælge det ene frem for det andet, men kaster et lys over spørgsmålet ’skal vi investere i en app?’ 

God fornøjelse!

Apps er for alle

Du behøver ikke være McDonald's eller Jyske Bank for at udvikle en app, dine brugere vil have gavn af. Apps er for alle, uanset om du er en lille virksomhed eller en B2B forretning.

En app kan være gavnligt for den lokale frisør eller kaffebar, hvor kunderne gerne vil se priser og tilbud, mens de sidder i toget eller står i køen i supermarkedet.

Disse 'små' virksomheder kan tage deres forretning til det næste niveau, hvad angår marketing og kundeservice, ved at tilbyde deres kunder en app. 

Når det er sagt, er det vigtigt nøje at overveje, hvilken værdi appen skaber. Nok er apps for alle virksomheder uanset størrelse - men en app, der ikke skaber værdi er en dårlig forretning. 

Forbedre brugerengagementet

Med en app kan du forbedre brugerengagementet på smartphonen. Ofte er brugerne nemlig mere tilbøjelig til at handle gennem en app frem for browseren på smartphonen. 

Generelt handler vi i stigende grad via vores smartphone.

I USA er brugen af internet på mobilen allerede overskredet brugen af internet på pc. En tendens, der ser ud til at brede sig globalt og understreger dermed, at der kan være behov for en app.

Blog: Derfor handler jeg ikke i din webshop

Men!... Du er én blandt mange

Med en forsat vækst i nye apps på app store, der i forvejen indeholder over 2 millioner apps, kan det være svært at skille sig ud, og det kræver derfor hårdt arbejde at få sin app vist.

Derudover er det de færreste forbrugere, der foretager informationssøgninger i Appstore. Her vil de fleste anvende den klassiske webbrowser på smartphonen, hvor det hovedsageligt er websites, der kommer frem blandt søgeresultaterne.

Omvendt kan søgninger efter specifik funktionalitet i Appstore bidrage til at tiltrække nye kunder, der pludselig får øjnene op for din service.

En ekstra kundeservice

En væsentlig fordel ved apps er muligheden for at anvende dem offline. Kunden er dermed ikke afhængig af et godt signal, men har altid informationerne lige ved hånden. 

Med en special designet app har du som virksomhed desuden mulighed for f.eks. at tilbyde kunderne lokationsbaseret tilbud, hurtig navigering og andre specifikke behov dine kunder måtte have. 

Blog: Løft brugeroplevelsen med micro interactions

Vi bruger flittigt apps

Når du først har fået dine brugere til at installere appen, er der stor chance for de vil bruge den.

Den gennemsnitlige smartphoneejer bruger nemlig 3,5 timer om dagen på sin smartphone, og 90 % af den tid anvendes på apps. 

Men desværre stopper 71 % af brugerne med jævnligt at åbne den nyinstalleret app efter bare 90 dage.

Overvej derfor, hvilket behov din app dækker, og hvordan du sikrer, at brugeren fortsætter med at anvende appen.

Fordele og ulemper ved app

Fordele

  • Kan tilgås offline
  • Dækker et specifikt behov
  • Mulighed for at tilbyde en ekstra kundeservice
  • Mulighed for at øge bruger engagementet

Ulemper

  • Kræver at brugeren finder og downloader appen
  • Ved app opdateringer kræver det, at brugeren installerer den nye version
  • (Ofte) dyrere end web

Overvejelser inden du investerer i en app

Der er mange argumenter for at investere i en app og ligeledes for ikke at gøre det. 

Den første indikator på, at du burde investere i en app, er ved et kig rundt på dine konkurrenter. Tilbyder disse allerede en app – der vel og mærket downloades og anvendes – er der en god grund til, at du også burde gøre det. 

Overvej derudover, hvilket behov hos forbrugerne, du ønsker at dække, og som ikke kan dækkes via et responsivt og mobil optimeret website. Der er ingen grund til at investere i en app, som ingen gider bruge.  

 

"Vil du høre mere om løsningen? Jeg kan fortælle dig om mulighederne."